top of page

HALLINTOPALVELUT

Hallintopalvelut, veroasiat ja yritysneuvonta

Yritysten perustamiset, yhtiömuodon muutokset, sukupolvenvaihdokset, yrityskaupoissa avustaminen, verosuunnittelu: henkilökohtaiset veroilmoitukset ja veroilmoitusten / verotuspäätösten tarkistaminen

Tree Planting

Yrityksen perustaminen

Oletko aikeissa perustaa yrityksen, mutta et ole aivan varma mitä kaikkea se sinulta vaatii?

 

Kun liikeidea ja palvelut ovat löytäneet omat muotonsa, on aika startata uusi yritys käyntiin. Jo pelkkä yrittäjäksi ryhtyminen voi olla ensikertalaiselle huima hyppy tuntemattomaan ja siksi me Honkimaan Tilitoimistossa olemme valmiita antamaan oman tietotaitomme taloushallinnassa sekä pitkän matkan yrittäjinä käyttöösi. Parhaillaan voimme hoitaa koko perustamisprosessin puolestasi.

 

Autamme ja neuvomme seuraavissa yrityksen perustamiseen liittyvissä seikoissa:

  1. Yritysmuodon valitseminen

  2. Yrityksen perustamisilmoitukset ja lupa-asiat

  3. Y-tunnus

  4. Veroasiat, ennakkoverot ja arvonlisäverot (ALV)

  5. Rahoitusneuvonta

  6. Starttirahan hakeminen

  7. Liiketoimintasuunnitelmassa avustaminen

  8. Markkinoinnin muistilista

Yhtiömuodon muutokset

Onko aika muuttaa yhtiömuotoa? Me opastamme tai hoidamme muutoksen puolestasi.

 

Yritysmuotoa voi vaihtaa toiminnan muuttuessa, kunhan se täyttää yrityksen perustamisen edellytykset. Voimme hoitaa puolestasi tai neuvoa muutosilmoitusten laatimisissa Kaupparekisteriin sekä Patentti- ja rekisterihallitukseen.

 

Esimerkkejä yhtiömuutoksista:

·  Toiminimestä (Tmi) - Osakeyhtiöksi (Oy)

·  Kommandiittiyhtiöstä (Ky) - Osakeyhtiöksi (Oy)

·  Avoimesta yhtiöstä - Kommandiittiyhdistykseksi (Ky)

·  Osakeyhtiöstä (Oy) – Kiinteistöosakeyhtiöksi (KOY)

Sukupolvenvaihdokset

Oletko aikeissa siirtää yritystoiminnan seuraavalle sukupolvelle? Autamme ja opastamme kaikessa, mitä sukupolvenvaihdos sen nykyisiltä ja tulevilta omistajilta vaatii.

 

Yrityksen sukupolvenvaihdoksessa pitää ottaa huomioon monenlaisia asioita, se voi olla myös henkilökohtainen ponnistus, kun pitkään toimineen yrityksen perustaja(t) siirtävät arvokasta, itse luomaansa perintöä seuraaville sukupolville. Toisinaan sukupolvenvaihdos voi tulla eteen yllättäen, jolloin se vaatii jopa ripeitä toimenpiteitä ja ratkaisuja, jotta yritystoiminta ei keskeydy missään vaiheessa. Joskus ainoa ratkaisu on ajaa alas koko yritystoiminta, siitä voi lukea lisää kohdassa yrityksen lopettaminen.

 

Olisiko nyt aika päästää irti ja siirtyä kokonaan sivuun tai ainakin taka-alalle tarkkailijan rooliin?

Yrityskaupoissa avustaminen

Olemme vuosien varrella auttaneet lukuisia asiakkaitamme yrityskaupoissa. Opastamme ja olemme tukena koko myyntiprosessin ajan.

 

Yrityskaupat tulevat usein ajankohtaiseksi, kun eläkepäivät lähestyvät, terveydelliset syyt estävät menestyvän yrityksen pyörittämisen tai halutaan luopua kokonaan kyseisestä liiketoiminnasta ja lähteä aivan toiselle uralle tai perustaa eri toimialan yritys.

 

Yrityskaupat ovat monimuotoinen prosessi, jossa tulee ottaa huomioon yhtiömuodot, yrityksen toimiala, koko ja taloudellinen tilanne. Samalla pitää ottaa huomioon myös yrityksen sosiaaliset suhteet, yhteistyökumppanit ja verkostot. Useimmat yrityskaupat tehdään pääsääntöisesti osakeyhtiöiden välillä, jolloin yritys voi ostaa tai vastaavasti myydä tietyn osakemäärän tai vastaavasti myydä tai ostaa koko osakeyhtiön.

 

Yrityskauppa on pitkäjänteinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja valimistautumista. Usein se voi viedä yli vuodenkin aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä molemmilta osapuolilta. Myyntipäätöksen jälkeen pitää päättää millä tavalla kaupat toteutetaan, osakekauppana vai liiketoimintakauppana. On hyvä myös pohtia perusteellisesti, mistä osatekijöistä kaupan hinta koostuu ja millaiset seikat vaikuttavat liiketoiminnan arvoon.

Verosuunnittelu

Askaruuttaako yrityksen veroasiat? Voinko nostaa osinkoja? Minkä suuruista ennakkoveroa maksan? Miten arvioin vuosituloni etukäteen. Tuleeko tänä vuonna mätkyjä?

 

Me hallitsemme eri yhtiömuotojen veroasiat ja osaamme laatia ennakoivaa verosuunnittelua. Voimme perehtyä yrityksesi kokonaisverotukseen, joka koostuu henkilökohtaisesta ja yrityksen verotuksesta ja niiden pohjalta suunnitella ja toteuttaa tarvittavat toimenpiteet sekä ennakoida tulevat veroseuraamukset. Tärkeää on myös verojen maksamisen aikataulutus, maksuerien summat sekä taloudellinen varautuminen.

 

Henkilökohtaiset veroilmoitukset, veroilmoitusten ja verotuspäätösten tarkistaminen

Onko kaikki tositteet taas hukassa? Mistä saikaan tehdä vähennyksiä? Osaanko käyttää Omaveroa? Miten veroilmoitus tehdään verkossa?

 

Ei hätää, me voimme auttaa tai tehdä veroilmoitukset puolestasi. Samalla voimme tarkistaa ilmoitukset sekä verotuspäätökset.

Käytämme arkaluontoisten asiakirjojen lähettämisessä suojattua SecMail® sähköpostiyhteyttä, joka torjuu haittaviestien lähettämisen sekä salaa sähköpostit, että suojaa yrityksen sähköpostiliikenteen- ja palvelimet. 

Yrityskaupat
sukupolvenvaihdos
yhtiömuutokset
perustaminen
verosuunnittelu
bottom of page